5 Oca 2011

Sinastride Chiron Açıları

Sinastri Açıları


Sinastride Chiron'un Açıları Ne Anlama Geliyor?

İki kişinin sinastri uyum haritaları arasında chironları arasındaki etkiler, ilişki hakkında sıra dışı ve uç noktalarda benzersiz bağların sinyallerini verir. bu fark diğer ilişkilerle arasındaki ayrımlar için anahtar olacaktır. chiron etkileşimleri kuvvetli sinastri haritalarının doğasına gelince, onlar genellikle ilk bakışta, diğer ilişkilerden farklı gibi görünmezler ama daha derin bakıldığında kişilerin birbirlerine içten açılmalarının nasıl olduğu hakkında önemli bilgiler verecektir.

KAVUŞUM ETKİLERİ

Kişinin chironu, diğer kişinin haritasında bir gezegen ile kavuşum yapmışsa, burada otomatik olarak cazibenin bir formu vardır. özellikle ortaklar arasında. bu çekimde oluşabilecek kriz anlarının doğası için diğer gezegenlerle görünümleri önem kazınır. eğer diğer etkileşim yapan gezegenler venüs veya mars gibi gezegenler değilse, bu cazibe cinsel değildir. yani biraz aynı yol boyunca ilerlemek olarak düşünülebilir. moda konusundaki fikirler yakındır. buradaki önemli nokta, ne olduğunda ilişkideki bağlılıkların artığıdır. eğer bireyler dürüstçe dengeliyse, mükemmel ve doğru yaklaşımlar uygulanacaktır. diğer gezegenlerin etkisi, temsil ettikleri alanlar dahilinde, hangi durumlarda eşitliğin sağlandığını gösterir.

Kavuşum aşkta iyi bir görünümdür. kişinin hayallerindeki aşkı yaşabilme imkanı verir. ayrıca, öğretmen – öğrenci ve ebeveyn çocuk ilişkilerinde de çok pozitif olabilir, çünkü her ikisi de karşılıklı öğrenmeye açıktır. eğer bireylerin biri bu alanda zorluk veya sertlikler hissederse, öğretmen olarak yardımına ihtiyaç duyulan kişi bu durumda diğerine döner ve rehberlik eder. bu rehberliğin karşılığında, öğrenci öğretmeninin ya da çocuk ebeveyninin “aklen üstünlüğü”nü kabul eder. fark edileceği üzere öğretici birlikteliklerde kavuşum etkisi oldukça faydalı olabilir. ama evlilik ilişkilerinde bu konum bazı tehlikelere açıktır. karşılıklı vermelerde, farkların eşitlenmesine yönelik dengelemeler nedeniyle, sorunlar oluşabilir. aslında bundan dolayı karşılıklı hissetmenin büyümesi için bir şans da oluşur. kendisinden yardım beklenen kişiye karşı dargınlıkların artması sonucuna varılabilir.

Bütün ilişkilerde genel olarak, özellikle doğru görülen bir şey vardır. bir haritadan diğerine, chiron ile açı yapan gezegen, diğer kişiye savunmalarda yetersiz gibi görünebilir. chiron kişisi için, diğerinin etrafındaki koruma duvarları yıkılabilir. ya da en azından chiron kişisi diğerinin duvarları arkasına sakladığı küçük sıkıntıları, kendi etrafında inşa edebilir. ve yardım feryatları öncesinde güven duygusunun nasıl geliştiği, güvenlik alanlarının nasıl oluştuğu ortaya çıkar. burada oluşan açılma ve açıklık hissi gerçekten de fantastik bir duygu olarak hissedilebilir. ya da kişiyi aşırı derecede korkutabilir. (eğer chiron kişisi ile diğer kişinin gezegenleri arasındaki iletişim yeteri kadar desteklenmezse)

KARE (90) ETKİLER

Kare etkiler, birkaç farklı yönüyle, kavuşuma benzer. cazibe yine mevcuttur ama aynı zamanda bir iticilik durumu da oluşabilir. bu karışık his, diğerinin gezegenleriyle kare açılanan chiron kişisinde çok daha kuvvetli görünür. chiron sahibi hem de, diğerinin savunmaları sonrasında ilk etkiye sahip olarak ortaya çıkar. ama bu durum, sık sık kendi içinde dargınlığa neden olur.

Başka birisinin chironu ile kendi chironu kare yapan kişi ise, diğerini tutmak için yeni savunmaları geliştirmekte yetenekli olur. ama karşısındaki chiron kişisi de, bu yeni savunmaları karşılamak için uygundur. bu yüzden, eğer insanlar, emniyetsizse, bu görünüş, onların ilişkisini bir savaş alanına döndürebilir. öyle olsa bile, her iki chiron kişisi de bundan dolayı bir büyüme yaşayacaktır. pozitif olarak haberdar olunduğu takdirde, ilerlenen yön ortaya çıkartılır ve ikisi bu potansiyel ile yeni bir ilişki geliştirebilir. emniyetsiz durumlarda, yeni duvarlar örmenin sürecini algılar. birbirlerine karşı kendilerini tehdit altında hissetmezler ama, birbirlerini "çöpün temizlenmesinin" bir yolu olarak görürler. sonuç: ortak büyüme ve artırma yakınlığı.

KARŞIT (180) ETKİLER

Chiron ile herhangi bir gezegen arasında oluşan karşıtlık "mübadeledir". o bir savaş veya bir ortaklık olabilir. bir kişisin haritasında chiron, başka bir kişinin haritasında bir gezegen ile karşıt açı oluşturduğu zaman, kullanılan “mübadele” (değiş tokuş)sözcüğü çok özel bir anlam alır: “her iki kişi de diğerinin kalitelerinden almaya, faydalanmaya yönelir." diyelim ki bir kişinin chironu, diğerinin marsı ile karşıt açı yapmış olsun. bu durumda, chiron kişisi daha saldırgan olacak, fiilin aktif halleri ile hareket edecek ve diğer kişiye biraz fiziksel olarak çekilmeye yönelecektir. mars kişisi ise ilişkideki rolunu daha çok birey olmak şeklinde alırken, ilişkinin damgalanmış buzağısı olacaktır. ayrıca mars kişisi, ilişkide yenilikler getirmek ve denemek için daha gönüllü olacaktır. bu çok pozitif bir şey olabilir. özellikle chiron ile diğer kişinin karşıt yaptığı gezegen, ilişki türüne ve ihtiyaçlarına uygun bir gezegense. örneğin, yine eğer mars kişisi yeni bir yönde gitmeye ihtiyaç duyarsa ya da chiron kişisi daha çok kendini beğenmeye ihtiyaç duyarsa; ilişki gerçekten de çok daha fantastik olabilir. buna karşın eğer bir kişi, diğerinin kalitelerinden korkarsa, onu kaybeder. (-veya şimdiden o alanlarda yeteri kadar aktiftir). bu gibi durumlarda ise ilişki biri veya her iki taraf için de son derece rahatsız edici olabilir.

DİĞER ETKİLER (60-120)

Chiron sahibinin, karşılaştırmalı haritada ilişkide bulunduğu diğer kişinin gezegenleri ile üçgen ve altmışlık yapması, cazibe etkisini yine doğuracaktır ama bu çekimin etkisindeki şiddet sert görünüşlerden daha azdır. savunmaların şiddetinde de yine bir düşüklük oluşur. bunlar sinastri uyum haritalarındaki iyi görünüşlerdir. ama diğer pozitif etkenler de varsa. aksi takdirde yalnız başlarına, dramatik olarak çok önemli değildir. burada çok daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder